Vi er familien Soldal, på 4, som bor i øvre Vik utenfor Skudeneshavn, Karmøy.
Bonden selv: Bjørn Helge (-64), kommer fra garden, som i sin tid ble kjøpt av hans besteforeldre.
Før han overtok garden helt i -95, jobbet han både på Kårstø og i Nordsjøen. Han jobbet for Kaefer som isolatør. Etter han tok over garden har han for det meste jobbet hjemme, men har av og til tatt noen strøjobber, som f.eks. å være med en kamerat å snekre.
Bondekona: Anne Oline H. (for Haugvaldstad) (-65) kommer fra Rennesøy, og er oppvokst på garden Berge, i Vikevåg. Hun er utdannet regnskapsfører og jobbet på hovedkontoret til NMS i Stavanger til hun giftet seg i -94. 
Hun drev med Grønn Omsorg på garden, sammen med mannen fra 2000-2011. Nå tar de imot en skoleklasse fra Sørhåland privatskole hvert år for å dyrke grønnsaker. 
 
Ellers driver hun Drømmebakeriet - et micro bakeri - med kafé 5-6 ganger i året i hagen + gruppeservering, og salg fra bod på torget i Skudeneshavn 1-2 ganger i måneden, og på Julemarkedet.
 
Fra våren 2018 ble det inngått et samarbeid med hotell Maritim i Haugesund, hvor vi dyrker grønnsaker og urter til dem.
Odelsgutten: Eivind (-96) drømmer om å overta garden en dag! Han har likt godt å sykle på BMX sykkel, og har tuchet innom Trail også, og vært aktiv med i klatreklubben i Skudehallen, og trent i helsestudio. Han har vært med som teknikker i gospelkoret Ton Angeles og innkjøpssjef for kiosken. Han gikk 1. året på vgs på Gann skoleskip, TIP,  2. året på Åkra vgs, på Industri teknologi. Har fått fagbrevet som industrimekaniker på Hydro, og vært i militæret på Sætermoen i Tromsø (ut 2017) 🙃. For tiden jobber han for Skude Industri, avd. Hydro.
Han kjøpte seg sin egen gard i 2019, som han nå skal arbeide opp. Han har begynt med ammekyr og stuter. Flytter inn i eget hus i 2020. 2 min fra vår gard.
Minstejenta: Linda Kathrine (-99) er veldig glad i dyr, og koser seg med alle dyrene vi har på garden. Hun har stått på rulleskøyter siden hun var 4 år, klatret litt i klatreveggen, og vært borti turn og karate, og passet unger. Ellers er hun veldig glad i (og flink 😋 til) å tegne, og sy forskjellig på symaskinen sin. Hun gikk 1. vgs på Allmenn i Kopervik, 2. og 3. året på Bergeland i Stavanger - med formgivning, og var rødruss nå i 2018!
Etterpå dro hun til Oslo på Westerdal skole, men kom hjem etter et halvt år. Nå jobber hun på herrekles forretningen Solid, på Åkra, og skal fungere som avdelings sjef fra mai 2020.
Hun tegner og maler i fritiden, og er en veldig god selger i kafèn og boden vår!
 

Katt nr 1:Jammen har det klart å snike seg en katt inn i huset også (de skal ellers være på låven eller i fjøset). Prinsen heter han, og lever opp til navnet! Han er vokst opp med hunden Caity, som vi dessverre måtte avlive, og som nå tar seg enda betre til rette!

Katt nr 2 : Tore liker seg best i fjoset, der er han trygg for Prinsen som er litt etter han. Han har veldig stort behov for kos, så når han ikke får nok av oss går han til kalvene. Han sitter å nyter det når kalvene slikker han.

Garden: Hovedproduksjonen på garden er melkekyr med påsett. Dvs. vi får kalver som vi aler opp selv til kviger, og stuter til slakt.
 
Grønn Omsorg: I 2000 fikk vi vår første bruker/ skoleelev på garden, men i 2011 var det slutt. Da ble alle elever i kommunen samlet på èn gard 😥.

Men i 2012 ble det opprettet en privatskole på Sandve - Sørhåland kristne privatskole. De vil forsette (fra når de var kommunal skole) med elev åker (som vi nå kaller elevhagen), for 4.klasse.

De kommer da om våren og setter poteter, sår og planter forskjellige grønnsaker. Så kommer de en gang før sommerferien og sjekker hvordan det har spirt og vokst, og luker ugress. Tidlig på høsten kommer de for å høste alt. Da lager vi grønnsaksuppe over bål, og alle får med seg grønnsaker hjem.

Det blir også tid til besøk i fjoset til kyrne og kalvene, være med å ta ut kyrne til beite, hilse på hønene (se om de har lagt egg) og kose med kaninene.

De får en liten innsikt i hvor maten kommer fra, hva arbeid som ligger bak den maten som ligger i butikken og kontakt med dyr.

Drømmebakeriet

Drømmebakeriet hadde sin spede begynnelse på julemarkedet i Skudeneshavn i 2014. Etter det har det stadig utviklet seg. Nå har vi ca 5 kafèer i året, i hagen, bod på torget i Skudeneshavn med åpent 1-2 ganger i mnd. + forskjellige merkedager, og 3 helger med julemarked i desember. I sommermånedene kan vi også ta imot grupper som vi serverer enten kaffimat, lunch eller afternoon tea.

Vi har vedfyrt ovn i "bakeriet" i hagen, men den vil nå bare bli brukt når det er kafè, ellers blir alt baket i kårhuset til Eivind (et fint lite hus på garden hans, akkurat passe til bakeri). Har kjøpt inn konvensjonell ovn (varmluftsovn).