Vi er familien Soldal, på 4 (5 med hunden), som bor i øvre Vik utenfor Skudeneshavn, Karmøy.
Bonden selv: Bjørn Helge (-64), kommer fra garden, som i sin tid ble kjøpt av hans besteforeldre.
Før han overtok garden helt i -95, jobbet han både på Kårstø og i Nordsjøen. Han jobbet for Kaefer som isolatør. Etter han tok over garden har han for det meste jobbet hjemme, men har av og til tatt noen strøjobber, som f.eks. å være med en kamerat å snekre.
Bondekona: Anne Oline H. (for Haugvaldstad) (-65) kommer fra Rennesøy, og er oppvokst på garden Berge, i Vikevåg. Hun er utdannet regnskapsfører og jobbet på hovedkontoret til NMS i Stavanger til hun giftet seg i -94. Etter hun kom til Karmøy jobbet hun litt for Manpower. Hun har også vært konsulent for Amoramica, og solgt keramikk og messing på homeparty, i 3 år. Våren 2000 startet det som ble til virksomheten Grønn Omsorg, der Anne Oline er hovedansvarlig. Vinteren 05/06 gikk hun på kurset Garden som Pedagogisk Resurs. Ellers liker hun veldig godt blomster og  planter (og lager seg som regel alfor mye arbeid hver vår). Hun var veldig fornøyd når hun fikk seg et drivhus på 30kvm i 2007. Hun er også venn med symaskinen, og prøver å få sy noen lapper så sant anledningen byr seg (noe som skjer litt for sjeldent ifølge henne selv). Har vært 2 år på Sørhåland Privatskole i 20 % stilling, fordelt på skole og SFO, er nå ringevikar.
Odelsgutten: Eivind (-96) drømmer om å overta garden en dag! Han har likt godt å sykle på BMX sykkel, og har tuchet innom Trail også, og vært aktiv med i klatreklubben i Skudehallen, og trent i helsestudio. Han er med som teknikker i gospelkoret Ton Angeles og innkjøpssjef for kiosken. Han gikk 1. året på vgs på Gann skoleskip, TIP,  2. året på Åkra vgs, på Industri teknologi. Har nå fått fagbrevet som industrimekaniker på Hydro! Er nå i militæret på Sætermoen i Tromsø (ut 2017) Ha ha
Minstejenta: Linda Kathrine (-99) er veldig glad i dyr, og koser seg med alle dyrene vi har på garden. Hun har stått på rulleskøyter siden hun var 4 år, klatret litt i klatreveggen, og vært borti turn og karate. Nå er hun mer opptatt av hunden sin, og passe unger. Ellers er hun veldig glad i (og flink Rekker tunge til) å tegne, og sy forskjellig på symaskinen sin. Hun gikk 1. vgs på Allmenn i Kopervik. Nå går hun 2. året på Bergeland i Stavanger - med formgivning!
Hunden: Caity (Picaspa Apus Aida), en Lhasa Apso tispe, ble hentet hjem fra Kristiansund 15. jan. 2010, 10 uker gammel. Den må sies å være et fullverdig familiemedlem (siden den bor i huset).

Katt nr 1:Jammen har det klart å snike seg en katt inn i huset også (de skal ellers være på låven eller i fjøset). Prinsen heter han, og lever opp til navnet! Han er vokst opp med Caity, så de er gode venner og Caity har noen å leke med (når katten gidder)!

Katt nr 2 og 3: Tore (sort/hvit - hann) og Sverre (tricolor - hunn! Er sporløst forsvunnet Gråter ) liker seg godt i fjoset, men prøver seg stadig å komme inn i huset. Men de får lov å komme inn til ungdommene i "ungdomshulen" der de koser seg i deilig sofa!

Garden: Hovedproduksjonen på garden er melkekyr med påsett. Dvs. vi får kalver som vi aler opp selv til kviger, og stuter til slakt, men de siste årene har vi solgt stutkalvene til liv, utenom de vi bruker i avl på kvigene.
Grønn Omsorg: I 2000 fikk vi vår første bruker/ skoleelev på garden, men i 2011 var det slutt. Da ble alle elever i kommunen samlet på èn gard Trist.

Men i 2012 ble det opprettet en privatskole på Sandve - Sørhåland kristne privatskole. De vil forsette (fra når de var kommunal skole) med elev åker (som vi nå kaller elevhagen), for 4.klasse.

De kommer da om våren og setter poteter, sår og planter forskjellige grønnsaker. Så kommer de en gang før sommerferien og sjekker hvordan det har spirt og vokst, og luker ugress. Tidlig på høsten kommer de for å høste alt. Da lager vi grønnsaksuppe over bål, og alle får med seg grønnsaker hjem.

Det blir også tid til besøk i fjoset til kyrne og kalvene, være med å ta ut kyrne til beite, hilse på hønene (se om de har lagt egg) og kose med kaninene.

De får en liten innsikt i hvor maten kommer fra, hva arbeid som ligger bak den maten som ligger i butikken og kontakt med dyr.