Åkeren 2021

I 2021 ble åkeren gjort helt om til gravefri åker. Vi har fått 20 store dyrkningskasser, og 4 lange bed. Det er lagt plast mellom alt, for å holde ugress borte, og vi har avsluttet med en pyntekasse, mot enga. Nederst i åkeren har vi jordskokk, Aronia og Rips.

Etterhvert vil alle kasse bli fylt opp. Kassene er bygd opp som et "lasagne" bed, dvs vi har lagt lagvis med silo, stallkompost, hageavfall og kjøpejord. Bedene er bygd opp av silo og stallkompost. Vi bruker også alt fra kaninstallen vår, og hønsehuset. Og har også laget oss en stor kompostbinge, der vi skal prøve oss på varmkompost.

Det ble fine avlinger, og fikk levert det meste til Hotell Maritim!

Åkeren 2020

Lenge siden jeg har skrevet om åkeren nå. Det spirer og gror, og mye begynner å bli ferdig. Men dette året er jo alt spesielt, så pga Coronaviruset som herjer, er det liten aktivitet på hotellet, og da får jeg ikke levert så mye grønnsaker. Et triks var å tilby en grønnsak kasse til kunder, da fikk jeg unna det meste som var ferdig i åkeren! 

2017

I 2017 dyrket vi rødbeter, hvitbeter, gulbeter og polkabeter, knutekål, løk, lilla sukkererter, gresskar og jordskokk. Meningen var at vi skulle levere til Bondens kasse, men den ble nedlagt - så da satt vi der med grønnsakene 🤔. Men Gaute fra Matverket formidlet kontakt med et hotell i Haugesund, så vi fikk levert grønnsaker til dem!

Sommeren 2017 var som kjent den mest elendige sommeren/ høsten på manns minne. Betene voks nesten ikke (men hotellet ville ha små, så det ordna seg selv!), løken kunne vi bare glemme. Sukker ertene ble fine, men ikke høye. Det ble noen gresskar, men ikke nok til salg. Knutekålene vokste hele tiden under dobbelt lag med fiberduk. Det er de fineste knutekålene vi har hatt noen gang! Og jordskokken trivdes visst i det våte klima, for de ble store og flotte.

2016

Her sår vi 3 sorter rødbeter: Gule, hvite og polka.

(Vi måtte så en del på nytt, så de blir litt senere enn først anntatt)

2016

Her er pilen nettopp klippet. Jeg har 4 sorter nå: Duggpil, Bleu, Rød Amerikaner og Alba.

Kassene i elevhagen står klar til såing. Åkeren er i ferd med å bli pløyd. 9. april.

26. april. Vi lager fårer. Nå skal vi plante Jordskokk, det blir spennende og se hva det blir utav de.

Store flotte jordskokker skal i jorda og vokse til store planter på opptil 2,5 m høye. De får også små solsikke blomster. Høsting i begynnelsen av oktober tenker jeg.

Drivhuset 2013

Litt av årets tomatavling. Fikk bl.a. en tomat av sorten paprikatomat som var hele 13 x 14 cm og hadde en vekt på 568 gr 🤪.

5. aug. 2012

Nå begynner squashen å gi avling. I bakgrunnen er solsikkeåkeren min. Den ble sådd litt sent så de er ikke så høye enda, men jeg tror ikke de blir så veldig høye heller.

Jeg har plantet pil i hagen - som jeg skal bruke til fletting og lignende. Jeg plantet 25 Duggpil og 25 Bleu. Det blir spennende!

I år har jeg squashen i hagen. Kan begynne å høste litt nå.

Nyeste kommentarer

10.07 | 06:08

Hei, takk for det.
Før bløtla jeg helkorn, men nå koker jeg dem - for å være sikker på at de ikke blir for harde i brødet. Koker de ca 1t, og lar de avkjøle i gryten. Bruk mye vann!

10.07 | 02:36

Takk for en veldig god side. Så langt er dette den beste siden jeg har funnet om langtidsheving av brød. Hva ville du gjort med helkorn hvete og helkorn bygg? Bløtlegge først over natten?

Del denne siden